VISIE

De Golden Retriever heeft het voor mij allemaal: de Golden is een prachtige jachthond en mede door de eigenschappen die hij bezit voor dit werk is hij ook een fijne huisgenoot en een fantastisch maatje. Een Golden is een slimme hond die graag zijn intelligentie, inzicht en initiatief toepast en dus graag aan het werk is. Hij is niet alleen dol op bewegen, maar ook erg gebaat bij mentale uitdaging. Hoewel van oorsprong een jachthond, is er veel meer wat een Golden kan plezieren dan jachttraining. Denk aan speuren, zweetwerk, behendigheid, flyball etc. Voor iedereen is er wat wils! Maar ook zoekspelletjes en hersenwerkjes in en om het huis zijn erg leuk. Mijn ervaring is dat je het meeste uit de relatie met je hond haalt als je actief met hem bezig bent.

Ik streef ernaar om Golden Retrievers te fokken die, naast het zijn van fijne maatjes, eigenschappen hebben die ze geschikt maakt voor de jacht(sport) én het mooie Golden uiterlijk hebben. Graag zie ik in mijn honden dat ze veel will-to-please hebben en gemakkelijk te trainen zijn, maar tegelijkertijd in staat zijn zelfstandig te werken en initiatief tonen. Er moet een goede balans zijn tussen werklust en rust, dus een hond die zich tijdens het werk helemaal geeft maar ook de mogelijkheid heeft om zich te ontspannen in verschillende situaties. Sociaal zijn naar mens en dier vind ik erg belangrijk. Daarnaast heb ik een voorkeur voor een Golden met een midden,- tot donker gouden kleur, máár kleur komt niet op de eerste plaats.

Gezondheid is uiteraard ook een belangrijk onderdeel van een goed gefokte hond. De honden waarmee ik fok zijn getest op HD en ED, hebben een recent oogonderzoek ondergaan en zijn genetisch getest op PRA 1, PRA 2 en Ichtyose. De uitslagen van deze onderzoeken zijn in te zien bij visite. Ik ben lid van de Golden Retriever Club Nederland en fok volgens hun fokreglement.

Voor mijn pups vind ik het liefst baasjes die op één of andere manier actief bezig gaan met hun hond, maar het belangrijkste is dat ze een goed thuis krijgen waar ze gewaardeerd worden en waar ze de tijd en aandacht krijgen die ze verdienen.