In 2020 hopen we het eerste nestje van Giulia te mogen verwelkomen. Zodra er meer bekend is over de reu meld ik dat op de website.

Vanwege het karakter en de werklust van de ouders zal de selectie van aanvragen gericht zijn op ondernemende mensen die een pup een actief leven willen gaan bieden. Dat kan zijn in de sport, bijvoorbeeld jacht, zweetwerk, speuren, behendigheid etc. Maar ook mensen die graag wandeltochten maken én hersenwerkjes/puzzels doen of andere mentaal uitdagende dingen aan hun hond willen aanbieden zullen veel plezier hebben van een pup uit deze combinatie.

Voor meer informatie bent u altijd welkom te mailen naar c.boef@hotmail.com 


WERKWIJZE

Ik ben van plan af en toe een nestje pups te fokken, meestal wanneer ik zelf een pup wil houden. Voor de overige pups zoek ik geschikte baasjes met oprechte interesse in honden, die een hond een actief leven kunnen bieden met gezelschap en activiteiten. Het liefst vind ik baasjes die op één of andere manier actief bezig gaan met hun hond, maar het belangrijkste is dat de pups een goed thuis krijgen waar ze gewaardeerd worden en waar ze de tijd en aandacht krijgen die ze verdienen.

De pups groeien op in de woonkamer en worden groot gebracht met de Puppy Culture protocollen. Voordat de pups naar hun nieuwe eigenaar gaan worden ze natuurlijk ontwormd, getiterd, gechipt en er wordt een DNA-profiel van ze gemaakt. Alle pups krijgen een door de Raad van Beheer toegekende stamboom. Het kan zijn dat deze nog niet aanwezig is wanneer de pup wordt opgehaald, in dat geval wordt deze samen met het DNA-profiel en het eigendomsbewijs later opgestuurd. Ik speen mijn pups af op vers vlees en vraag ook vriendelijk aan mijn pupkopers dit de eerste tijd te blijven voeren. Daarna kunnen de nieuwe eigenaren uiteraard zelf de keuze kunnen maken waar ze mee verder gaan. Bij het ophalen geef ik een map mee met informatie over de pup, kopieën van de gezondheidsuitslagen van de ouders etc. Daarnaast onder andere nog een USB- stick met alle foto's en filmpjes die in de nestperiode van de pups zijn gemaakt, voer voor de eerste dagen en het paspoortje.

Uiteraard houdt het daar voor mij niet op, ik blijf het hele leven van de pup klaar staan voor vragen en hulp. Ik stel het zeer op prijs als de nieuwe eigenaren mij op de hoogte houden van hun huisgenootje. Wanneer de pups wat ouder zijn wil ik graag een nestreünie organiseren.