OVER MIJ

Mijn naam is Charlotte en ik woon samen met mijn partner en mijn 3 honden in Diemen.

Ik weet niet beter dan dat ik honden om mij heen heb. Altijd was ik bezig met de honden van mijn opa en oma. Een totaal ander ras, namelijk de chow chow. Als klein meisje stond ik met ze op het trainingsveld en leerde ze trucjes. Dat er als ik later groot was een eigen hond zou komen was dan ook geen twijfel over mogelijk. 

Ik heb altijd geweten dat ik actief bezig wilde zijn met mijn hond, dus toen de zoektocht naar een hond begon ging ik dan ook voor een sportief en veelzijdig ras. Zo kwamen mijn partner en ik uit bij de Golden Retriever en sindsdien ben ik verkocht. Met de komst van mijn eerste teefje Aiko is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Pas toen Aiko geboren was kwam ik in aanraking met jachttraining. Toen Aiko 10 weken was ben ik dus naast de gewone puppycursus ook begonnen met puppyjachttraining. Haar met zoveel plezier aan het werk zien, haar zien doen waar een Golden Retriever voor is gefokt gaf mij zoveel geluk dat ik het steeds meer ging waarderen. Daarnaast heb ik haar ook eens "voor de ervaring" op een show voorgebracht. Inmiddels is de jachttraining een geweldige hobby geworden en bezoek ik af en toe een show. Natuurlijk geniet ik met mijn honden ook dagelijks van de heerlijke wandelingen die wij samen maken.

Ook voor alles rond om honden ben ik mij gaan interesseren, denk aan gedrag, bouw en voeding maar ook bijvoorbeeld bouw en genetica. Ik volg over deze en andere onderwerpen diverse cursussen en leer zo veel mogelijk bij, een mens is immers nooit uitgeleerd. In 2019 heb ik een aantal maanden in Engeland gewoond en gewerkt bij Philippia Williams in haar kennel. Daar heb ik veel geleerd over het trainen van retrievers voor de jacht en inmiddels ben ik dan ook zelf beginnend jachttrainer. 

Af en toe fok ik, hobbymatig maar wel serieus, een nestje pups. De combinaties worden zorgvuldig uitgezocht, meestal met de bedoeling dat er een pup kan blijven. Voor de overige pups zoek ik geschikte baasjes met oprechte interesse in honden, die een hond een actief leven kunnen bieden met gezelschap en activiteiten.

Mijn honden zijn op de eerste plaats echter familieleden en zijn een belangrijk deel van ons leven. Ze wonen dus ook gewoon gezellig bij ons in huis. Ik doe mijn uiterste best om ze elke dag een leuke dag te bezorgen en ze volop mogelijkheden te geven om zichzelf op een positieve manier te ontwikkelen.