OVER MIJ

Mijn naam is Charlotte en ik woon samen met mijn partner en mijn honden in Diemen.

Met de komst van mijn eerste teefje Aiko is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Ik heb altijd geweten dat ik actief bezig wilde zijn met mijn hond, maar pas toen Aiko geboren was kwam ik in aanraking met jachttraining. Toen Aiko 13 weken was ben ik dus naast de gewone puppycursus ook begonnen met puppyjachttraining. Haar met zoveel plezier aan het werk zien, haar zien doen waar een Golden Retriever voor is gefokt gaf mij zoveel plezier dat ik het steeds meer ging waarderen. Daarnaast heb ik haar ook eens "voor de ervaring" op een show voorgebracht. Inmiddels zijn deze activiteiten geweldige hobby's geworden. Natuurlijk geniet ik met mijn honden ook dagelijks van de heerlijke wandelingen op het strand of in het bos die wij samen maken.

Ook voor alles rond om honden ben ik mij gaan interesseren, denk aan gedrag en voeding maar ook bijvoorbeeld genetica. Ik volg over deze onderwerpen diverse cursussen en leer zo veel mogelijk bij, een mens is immers nooit uitgeleerd. Zo ben ik onder andere bezig met de cursus Kynologisch Instructeur.

Mijn kennelnaam "Noein" is in juni 2017 goedgekeurd. Één van de honden die een belangrijke rol heeft gespeeld bij het opzetten van de Golden Retriever was Nous. De naam is gerelateerd aan het Griekse woord Noein, wat betekent "van plan zijn", "waarnemen", "zien" en "begrijpen". Deze woorden houden voor mij verband met de jacht, de hond heeft namelijk de intentie om het apport te halen, let daarvoor heel goed op zijn omgeving, ziet het apport vallen en begrijpt de situatie en wat er van hem wordt verwacht. Daarnaast is Noein de naam van een Japanse anime serie, omdat mijn eerste twee honden Japanse namen hebben is ook dat toepasselijk.

Ik ben van plan af en toe een nestje pups te fokken, meestal wanneer ik zelf een pup wil houden. Voor de overige pups zoek ik geschikte baasjes met oprechte interesse in honden, die een hond een actief leven kunnen bieden met gezelschap en activiteiten.

Mijn honden zijn een belangrijk deel van mijn leven. Ze maken deel uit van mijn familie en wonen dus ook gewoon gezellig bij mij in huis. Ik doe mijn uiterste best om ze elke dag een leuke dag te bezorgen en ze volop mogelijkheden te geven om zichzelf op een positieve manier te ontwikkelen. Ik streef ernaar dat pupkopers hetzelfde plezier aan een door mij gefokt hondje mogen beleven.

Onder de verschillende kopjes is meer informatie te vinden over mijn honden, mijn manier van fokken en nog veel meer.

Ook heeft mijn kennel een Facebookpagina vol met foto's en filmpjes.