INFORMATIE

Heeft u interesse in een pup van ons? Lees het volgende even zorgvuldig door. 

De Golden Retriever is een actieve hond die naast dagelijks een lange losloop wandeling, ook de mogelijkheid moet krijgen om mentaal zijn ei kwijt te kunnen door middel van training. Het is voor mij uiterst belangrijk dat de pups een goed thuis krijgen waar ze gewaardeerd worden en waar ze de liefde, tijd en aandacht krijgen die ze verdienen. Zoals in het stuk over mijn visie te lezen is streef ik ernaar om Golden Retrievers te fokken die, naast het zijn van fijne maatjes en een mooi Golden uiterlijk hebben, geschikt zijn voor de sport. Dat betekent ook dat, hoewel de ene combinatie pittigere pups zal voortbrengen dan de ander, mijn pups over het algemeen een bovengemiddeld actief karakter zullen hebben en een goede dosis werklust. De selectie van aanvragen is daarom gericht op ondernemende mensen die een pup een actief leven willen bieden. Grote voorkeur gaat naar mensen die ermee willen gaan werken in een tak van de hondensport. Dat kan jachttraining zijn, maar natuurlijk ook behendigheid, speuren, zweetwerk, hoopers etc.

Wij fokken niet veel, wel serieus. Wie een puppy van ons wil zal vaak geduld moeten hebben, maar is altijd welkom om contact op te nemen, kennis te maken op een show of een keer te komen kijken bij een jachttraining. Indien u in aanmerking wil komen voor een van onze pups verzoeken wij u de vragenlijst in te vullen te vinden onder het kopje "contact".  

De honden waarmee ik fok zijn getest op HD en ED, hebben een recent oogonderzoek ondergaan en zijn genetisch getest op PRA 1, PRA 2 en Ichtyose. De uitslagen van deze onderzoeken zijn uiteraard in te zien bij visite. 

Alle pups krijgen een door de Raad van Beheer toegekende stamboom en een bijbehorend DNA-profiel. Ik fok volgens de richtlijnen van de Golden Retriever Club Nederland. De pups groeien op in de woonkamer en worden zorgvuldig gesocialiseerd.