DRACHTBOEK

Buikomvang              8-8            15-8         22-8         29-8         5-9         12-9        19-9        26-9

Voor:                          78cm         78cm        78cm        76cm        77cm       78cm      80cm       82cm

Midden:                     65cm         67cm        68cm       69,5cm     72cm       78cm      87cm       92cm

Achter:                       60cm        63cm         63cm       64cm        67cm       74cm      79cm       82cm

                                                                                        32,5kg                                       39,5kg

26-09-2020

Hopelijk is dit de laatste update in het drachtboek. Vanaf morgen zijn de puppy's levensvatbaar en mogen ze in principe geboren worden. Dat is nog wel vroeg dus hopelijk houdt Giulia ze nog een paar daagjes lekker warm en veilig, maar dat is ook wel de verwachting. Alles is nog rustig. Wandelen doen we heel weinig momenteel, maar ze wil wel graag nog spelletjes doen en veel snuffelen. Het overige wat ze doet is eigenlijk eten en vooral heel diep slapen. We zijn nog even naar het bos geweest voor een klein rondje en om bij de geitenboerderij een voorraad geitenmelk op te halen. Dat gaat Giulia na de bevalling straks veel drinken om calcium uit te halen voor haar eigen melk. De hele "kraamkamer" is inmiddels ingericht met alles wat nodig is voor de bevalling en de pups. Aiko is alle kleedjes en kussens overal aan het omspitten zodat Giulia een lekker nestje heeft om te liggen. Vanavond beginnen we met haar temperatuur opnemen. Als later in de week de temperatuur dan ineens stevig daalt weten we dat de bevalling nadert. Op de foto is te zien hoe pupjes in de baarmoeder zitten (al zijn ze op de foto wel een stuk jonger).

21-09-2020

De werpkist staat, Giulia moest er even aan wennen maar we hebben haar mandje erin gezet en heel vaak snoep gegeven als ze er in ging. Op de eerste foto ligt ze er nog wat ongemakkelijk in, maar inmiddels ligt hij vol met knuffels en ligt Giulia er met haar poten in de lucht tussenin te slapen. Ook Aiko vindt het heel gezellig om erbij te liggen. Als de bevalling nadert richten we de werpkist helemaal in op de puppy's, met een warmtelamp en planken aan de randen die ervoor zorgen dat Giulia niet per ongeluk een puppy fijn drukt tussen zichzelf en de wanden van de werpkist. We hebben nog even van het mooie weer genoten en zijn een middagje op het strand geweest. Ver hebben we niet gelopen, maar wel rustig aan dus we zijn er toch best een poosje geweest. Giulia mocht niet meer zwemmen, maar ze heeft er uit zichzelf ook geen behoefte meer aan. Ze heeft dus lekker pootje gebaden en rond gebanjerd. De rest van de dag heeft ze liggen slapen - allebei de meiden trouwens.

18-09-2020

Wat een speciaal moment! Vandaag konden we voor het eerst de puppy's voelen, ze zijn behoorlijk actief daar binnen. We zijn natuurlijk helemaal "over the moon". <3 Inmiddels zijn bijna alles spulletjes voor de bevalling in huis. Dit weekend gaan we alvast de werpkist opzetten zodat het echt een vertrouwd plekje wordt voor Giulia. Het is redelijk vroeg, maar in het weekend kunnen we het rustig met ons tweetjes doen en volgend weekend wordt wel weer aan de late kant. Tijdens het wandelen nemen we nu wel een aantal kleine pauzes, het wordt toch zwaar om rond te hobbelen met al dat extra gewicht. Zeker met de warmte van de afgelopen dagen. Dit weekend mag er nog lekker gezwommen worden, maar daarna is het helaas weer even over met de pret. We willen niet dat er per ongeluk nare bacteriën binnen komen. Hieronder een collage met foto's van Giulia tijdens de dracht. Op de eerste foto is ze 1 week drachtig, de tweede 2 weken, de derde 4 weken, dan 5, 6 en 7 weken. Het zijn spontane foto's dus niet al te netjes, maar toch leuk om te zien!

12-09-2020

Inmiddels is Giulia alweer 6 weken drachtig. Haar buikje blijft groeien. Voor de dekking was ze in super conditie en ze heeft sowieso een sportieve bouw, dus tonnetje rond is ze niet want alle spieren houden haar buikje nog mooi bij elkaar. Maar wij zien wel veel verschil! Waar ze eerst een mooie taille had is ze nu zo goed als rechthoekig. We noemen haar dan ook liefkozend "bijzettafeltje". Giulia is nog steeds een heerlijk actief dametje en we doen dan ook gewoon een beetje training tijdens de wandelingen, maar we merken dat ze gewoon wat minder aandacht heeft dan normaal. We houden de oefeningetjes dus kort en luchtig, vooral zoeken in het bos vindt ze nog erg fijn. Lekker al rennend haar neus gebruiken. En we doen veel spelletjes thuis. Na de visites ligt ze ook heerlijk te slapen, het is ook vermoeiend om de hele tijd aandacht te blijven vragen. :)  Hieronder een oude foto van Giulia (begin 2019) waarop je goed haar taille ziet en een foto van afgelopen maandag.

05-09-2020

De extra maaltijd doet Giulia goed, langzaamaan krijgt wordt ze weer ietsjes voller op haar ribben. Maar vooral haar buikje is goed gegroeid deze week, er begint echt een bolletje op te komen. Ze geniet ontzettend van alle aandacht die ze krijgt als er bezoek is en natuurlijk sowieso van de aandacht van ons. Ik geef haar lekker veel buikjekriebels en massages.

31-08-2020

Hoera! Vandaag was de echo en wat we stiekem al vermoedden bleek zo te zijn: Giulia is drachtig! Het was heel bijzonder om de pupjes op het scherm te mogen zien, met kleine hartjes en al. Giulia was heel relaxed tijdens de echo, ze vond het allemaal wel prima. Na afloop zijn we naar de Loonse en Drunense duinen geweest, dat is normaal erg uit de richting voor ons maar nu waren we er vanwege de echo ongeveer in de buurt dus hadden we een goed excuus. Vanaf nu krijgt Giulia lekker wat extra te eten, want ze is haar vetlaagje echt kwijt (te zien aan de 2cm minder op haar ribben). Ze hoeft absoluut niet dik te worden maar wat reserves voor na de bevalling zal ze goed kunnen gebruiken. Nu blijven we duimen dat alles goed blijft gaan!

23-08-2020

Over een goede week is het alweer zover: de echo! Er zijn eigenlijk niet veel veranderingen te melden deze week. Giulia is een paar dagen wat misselijk geweest na het eten maar niet zo erg dat ze niet meer graag at. Ook zijn haar melkklieren wat gaan opzetten en is ze een paar centimeter in omvang gegroeid. Hoopvolle tekenen máár het kan ook bij schijndracht horen of er kan nog wat mis gaan in dit prille stadium dus we juichen niet te vroeg en wachten rustig de echo even af. Giulia is deze week wel weer meer zichzelf, ze heeft meer energie en ze is weer lekker aan het rennen en spelen met Aiko. Wel blijft ze nog steeds voorzichtig met zichzelf.

14-08-2020

Wat een week! Het was voor de hondjes echt niet leuk met de hitte. We wandelen 's ochtends vroeg en 's avonds laat, sinds zondag mocht Giulia alweer los lopen maar toen ze woensdag eindelijk weer mocht zwemmen was het echt een groot feest! Ze is dus elke dag sindsdien uitgebreid in schoon water geweest. Verder spelen de meiden rustig in huis. Gister hebben ze een nieuwe knuffel gekregen die meteen favoriet was bij Giulia. Ze sleept hem het hele huis door en als ze slaapt ligt ze erop te sabbelen. Aan het begin van de week kreeg Giulia heel veel trek. Ze heeft pannenkoeken van het aanrecht gestolen en de prullenbak hebben we maar veilig in de hal gezet. Ook is ze veel gras gaan eten. Ze heeft de extra calorieën nog niet nodig, daarom krijgt ze extra groente bij haar maaltijd om haar toch een voldaan gevoel te geven. 

07- 08-2020

Hehe we hebben even rustig de tijd genomen om bij te komen van ons avontuur. Het is voor Giulia extra balen dat ze nu niet mag zwemmen met de hittegolf. Ze is nog loops en sowieso mag ze nog niet zwemmen tot 10 dagen na de dekking. We blijven dus lekker in de schaduw en doen spelletjes in de koelte binnen. Na het weekend mag ze gelukkig wel weer veilig los lopen. De datum voor de echo staat: 31 augustus. Nog iets meer dan 3 weekjes geduld dus.

04-08-2020

Wat een druk weekend hebben wij gehad! Zaterdag, zondag én maandag zijn we op en neer gereden naar Zeeland, waar Giulia haar Gambler heeft ontmoet. Wat vonden ze elkaar leuk! Zaterdag waren we net nog te vroeg, waardoor de twee wel gezellig gespeeld hebben maar de dekking nog niet slaagde. Zondag en maandag hebben ze wel twee geslaagde dekkingen gehad! Wat waren ze lief voor elkaar. Nu is het duimen draaien voor een vruchtbaar resultaat.

31-07-2020

Vanmiddag hebben we voor de laatste keer een bezoekje gebracht aan de dierenarts. Wat een hitte en we stonden ook nog onwijs in de file. Gelukkig heeft de uitslag uitgewezen dat de ovulatie is geweest en dat betekent dat we dit weekend op visite mogen bij de knappe Gambler. <3 

30-07-2020

Wat is het opgeschoten ineens! Vanmorgen bleek dat Giulia bijna gaat ovuleren. Morgen gaan we nogmaals prikken om te kijken of dat ook is gebeurd, want soms gaat het nog wel eens eventjes terug naar beneden. Na de ovulatie moeten de eicellen nog rijp worden, dat duurt ongeveer 48 uur. 

27-07-2020

Het was een enthousiaste binnenkomst bij de dierenarts, iedereen werd door Giulia enthousiast met een brede kwispel begroet en natuurlijk heeft ze bij iedereen aaitjes gebietst. Haar progesteron is wel iets gestegen, maar nog steeds veel te weinig om al aan dekken te gaan denken. Donderdag gaan we dus nogmaals prikken. We wachten in spanning af!

24-07-2020

Vanmorgen zijn we bij de dierenarts geweest. Giulia heeft een algemene gezondheids check-up gehad, waarbij alles er goed uit zag. Ook is er voor de eerste keer progesteron bepaald. Dat stond nog veel te laag om te gaan dekken, dus maandag gaan we opnieuw.

22-07-2020

Vandaag heeft Giulia een heerlijke spa-behandeling gehad. Ze is weer mooi geknipt en fris gewassen voor haar date. ;) Vrijdag gaan we voor het eerst progesteron prikken om het ideale dekmoment te bepalen. Het zal dan naar alle waarschijnlijkheid nog te vroeg zijn, maar dan kunnen we de stijging mooi volgen.

18-07-2020

Het avontuur begint! Het heeft even geduurd, maar Giulia is loops geworden. Vaak passen teefjes die in hetzelfde huishouden wonen hun cyclus op elkaar aan en dat is in dit geval ook gebeurd: afgelopen week werd eerst Aiko een stuk eerder loops dan gepland en Giulia deed uiteindelijk dit weekend met haar mee. Nu begint het wachten. Giulia is erg knuffelig en daar komen we natuurlijk maar al te graag aan tegemoet.